Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cheltuielile din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală vor fi publice

© Fotolia / VILeviБольничный коридор
Больничный коридор  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații în Parlamentul Republicii Moldova au votat astăzi în prima lectură un proiect de modificare a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și a Codului contravențional.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Informațiile privind distribuția și cheltuielile pentru prestarea serviciilor medicale și farmaceutice din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală vor fi publicate în mod obligatoriu pe paginile web oficiale ale prestatorilor de servicii.

Un proiect de modificare a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și a Codului contravențional a fost votat în cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, în prima lectură.

Медицинский полис полис медицина страхование Poliță de asigurare medicină  - Sputnik Moldova
Societate
Când mai putem procura asigurarea medicală obligatorie: Decizia CNAM

Este vorba despre contractele de acordare a asistenței medicale, anexele la acestea și acordurile adiționale, precum și contractele privind eliberarea medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală cu informația despre achitarea sumelor compensate de către Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru anul precedent.

De asemenea, vor fi publicate și deciziile integrale ale Consiliului de administrație al prestatorilor publici de servicii medicale și farmaceutice, rapoartele anuale despre volumul de asistență medicală și farmaceutică acordat pe fiecare spectru și tip de servicii contractate cu CNAM și despre cheltuirea mijloacelor financiare obținute de la CNAM pentru prestarea acestora.

Prestatorii de servicii medicale și farmaceutice au la dispoziție 15 zile lucrătoare.

În cazul în care nu se vor conforma acestor prevederi, persoanele de răspundere a prestatorilor vor fi sancționate cu amenzi de până la 3 600 de lei, iar persoanele juridice cu amenzi de până la 4 500 de lei.

Proiectul va fi supus votului pentru a doua lectură.

Fluxul de știri
0