Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce se va întâmpla cu banii promiși de România Moldovei după căderea Guvernului Orban

© Sputnik / Miroslav RotariDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la București condus de Ludovic Orban a fost dat jos miercuri, în urma unei moțiuni de cenzură inițiată de PSD și UDMR contra Cabinetului liberal.
Ce se va întâmpla cu finanțarea României pentru Moldova după căderea Guvernului Orban

În plen s-au adunat 261 de parlamentari ce au votat pentru moțiune, minimul necesar fiind de 233 de voturi.

Fostul premier român Ludovic Orban a declarat în nenumărate rânduri că Guvernul de la București va oferi toată susținerea financiară și nu doar Republicii Moldova. Cu toate acestea, după căderea Guvernului, multă lume se întreabă dacă această demitere va afecta sau nu cooperarea Moldovei cu România. Iată de ce, i-am solicitat jurnalistului român, fost deputat în Parlamentului de la București Dragoș Dumitriu o opinie vizavi de acest subiect.

”Nu cred că va fi afectată cooperarea dintre România și Moldova în vreun fel după căderea Guvernului condus de Ludovic Orban. Finanțarea care urmează să meargă către Moldova ține de Parlamentul de la București și nu neapărat de Guvern. Eu nu cred că este rea schimbarea pentru relația Moldova – România”, a declarat Dragoș Dumitriu.  

Totodată, Dragoș Dumitriu spune că nu este clar deocamdată dacă la București va fi creat un nou Guvern ori se va merge la anticipate. Sunt câteva variante, fie țara va fi aruncată în alegeri, fie se va găsi un premier ce va acumula numărul necesar de voturi, dar care va avea și susținerea președintelui român, Klaus Iohannis.

Fluxul de știri
0