Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iarna își arată colții: Cum vor interveni autoritățile

© Sputnik / Grigory Sisoev / Accesați arhiva multimediaСнегопад
Снегопад - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că iarna își va lua revanșa pe final – meteorologii anunță pentru astăzi o înrăutățire accentuată a vremii și condiții meteo extrem de dificile.

CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Meteorologii au emis ieri o avertizare de cod portocaliu pe întreg teritoriul țării.

Potrivit specialiștilor, în contextul deplasării ciclonului atlantic, în toată Moldova se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi - depuneri complexe.

Se vor semnala intensificări ale vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș.

Cât de pregătite sunt autoritățile

Autoritățile municipale dau asigurări că sunt pregătite să intervină în caz de necesitate. 

 ”A fost convocată celula de criză. Pretorii au fost rugați să convoace toți responsabilii care au atribuții legate de intemperie, de curățarea zăpezii. Aceștia trebuie să inspecteze toate șantierele, în primul rând cele de construcții și cele de risc de inundații. Am dispus ca toate autospecialele pentru intervenție pe timp de iarnă să fie pregătite”, a declarat pentru Sputnik Moldova primarul Capitalei, Ion Ceban.

Meteorologii mai spun că este așteptată și o răcire accentuată a vremii. În data de 6 - 7 februarie, temperatura medie zilnică va scădea cu 5 - 7°C.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Iarna își arată colții: Cum vor interveni autoritățile - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Spre sfârșitul săptămânii, temperaturile nocturne vor coborî și până la -11..-13 grade Celsius, ceea ce va favoriza formarea ghețușului pe drumuri.

Miercuri temperaturile diurne vor fi încă destul de ridicate - între +5 și +7 grade Celsius. Joi însă acestea vor coborî deja sub zero grade.

Fluxul de știri
0