Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău va avea loc Forumului regiunilor din Rusia și Moldova - Video

© Sputnik / Александр ВильфФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Abonare
La eveniment ar putea să participe și Președintele Consiliului Federației al Federației Ruse, Valentina Matvienko.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Forumului regiunilor din Rusia și Moldova, cu genericul „Direcțiile prioritare de dezvoltare a cooperării regionale dintre Republica Moldova și Federația Rusă”, va avea loc la Chișinău în perioada 13-15 mai 2020.

Detaliile privind organizarea evenimentului au fost discutate în cadrul unei ședințe prezidate de președintele țării, Igor Dodon, fiind stabilită o listă a direcțiilor prioritare de activitate și desemnate persoanele responsabile pentru fiecare dintre acestea.

Șeful statului a scris pe Facebook că la Forum este preconizată participarea Valentinei Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Federației Ruse.

Potrivit lui Igor Dodon,  Forumul regiunilor se va desfășura cu succes, la fel cum a fost și în cazul celor două Forumuri economice moldo-ruse.

De asemenea, președintele consideră că evenimentul va impulsiona cooperarea dintre regiunile din țările noastre și va contribui la realizarea mult mai eficientă a înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborarea comercial-economică, care a avut loc în luna septembrie 2019.

Fluxul de știri
0