Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Riscați să vă infectați cu coronavirus, dacă importați produse din China? Ce spune ANSA

© Sputnik / OsmatescoVladislav Cotici
Vladislav Cotici - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al ANSA Vladislav Cotici spune că riscul contaminării cu coronavirus este minim în cazul produselor importate din China.
Care este riscul de infectare cu coronavirus la produsele aduse din China- ce spune ANSA

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a declarat, în studioul Sputnik Moldova, că instituția pe care o conduce ține sub control situația regională legată de răspândirea coronavirusului. Vladislav Cotici mai spune că inspectorii din cadrul posturilor ANSA de la frontiera de stat dispun de tot instrumentariul necesar pentru a gestiona o eventuală criză, având în vedere că țara noastră importă din China usturoi, pomelo, pește și produse din pește.

„Inspectorii ANSA de la frontiera de stat monitorizează toate loturile care intră în țară, inclusiv unele loturi neconforme sau cele legate de importul unor animale suspecte. Inspectorii sunt dotați cu echipament de protecție și termometre digitale care ar reduce riscurile unei contaminări”, a punctat Vladislav Cotici.

Funcționarul susține că produsele din China nu sunt importate direct, ci prin intermediari. 

„Aceste importuri se efectuează din terțe state, din huburile din Europa. Vorbim în special de câteva produse cum ar fi usturoi, pomelo, pește și produse din pește. Riscul unei contaminări este practic nul, pentru că viabilitatea virusului este de câteva ore, iar circuitul produselor din China durează trei sau patru săptămâni”, a punctat șeful ANSA.

Recent, premierul  Ion Chicu, a convocat ședința Comisiei naționale extraordinară de sănătate publică, unde au fost prezentate măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus. Focarul s-a declanșat în China la sfârșitul lunii decembrie. 

Potrivit ultimelor informații, 20.438 s-au îmbolnăvit, iar 425 de oameni au murit din cauza maladiei. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0