Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 4 februarie: Cât vom plăti pentru un dolar și pentru un euro

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Și astăzi, leul moldovenesc continuă să se aprecieze în raport cu principalele valute de referință. Iată care este cursul stabilit de Banca Națională pentru 4 februarie.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Leul moldovenesc își păstrează tendința de apreciere în raport cu principalele valute de referință. Potrivit Băncii Naționale pentru 4 februarie, un euro va costa 19,2827 lei, iar un dolar - 17,43 cu 4 bani mai puțin decât luni.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCurs valutar BNM pentru 4 decembrie
Curs valutar BNM pentru 4 februarie: Cât vom plăti pentru un dolar și pentru un euro - Sputnik Moldova
Curs valutar BNM pentru 4 decembrie

Hrivna ucraineană va costa 69 de bani, cu un ban mai puțin decât ieri. Un leu românesc va costa 4,03 lei moldovenești, iar o rublă va costa 27 de bani.

Banca Națională subliniază că „va monitoriza și va anticipa în continuare evoluțiile macroeconomice interne și cele externe, riscurile și incertitudinile asociate evoluției inflației pe termen scurt și mediu, astfel încât, prin aplicarea la momentul oportun a instrumentelor de politică monetară să asigure menținerea stabilității prețurilor”.

BNM a prognozat că rata inflației medii anuale va constitui 5,5% în 2020.

Fluxul de știri
0