Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au actualizat prognoza: Cum va fi vremea în următoarele 7 zile

© Sputnik / Ilia Naymushin / Accesați arhiva multimediaЗаснеженный лес на берегу реки Енисей
Заснеженный лес на берегу реки Енисей - Sputnik Moldova
Abonare
Natura se va dezlănțui în această săptămână, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care prognozează vreme extremă.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. După mai multe săptămâni în care am așteptat în zadar să cadă zăpada, ninsorile vor veni în forță în țara noastră. Și s-ar putea ca acest fenomen meteo să ne aducă pe lângă bucurie și multe probleme.

Astăzi vor cădea ploi în nordul țării, iar în centrul și sudul Moldovei cerul va fi parțial acoperit de nori. Pentru mâine însă Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis două avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă.

Un ciclon atlantic puternic va lovi Moldova, iar în unele zone precipitațiile ar putea afecta liniile de înaltă tensiune. Nu este exclus că ninsorile puternice vor doborî crengile copacilor.

Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș, iar temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7 grade Celsius.

Avertizările cod galben și portocaliu vor intra în vigoare în data de 5 februarie și se vor menține și a doua zi, 6 februarie. 

Fluxul de știri
0