Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

UE va finanța proiecte de dezvoltare a satelor din Moldova: Anunțul făcut de Maia Sandu

© Sputnik / Андрей Архипов / Accesați arhiva multimediaSat muribund
Sat muribund - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană anunță că în anul 2020 va fi lansat Programul ”Satul European”, care ar urma să contribuie la dezvoltarea localităților rurale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Uniunea Europeană lansează în acest an programul de susținere a localităților rurale ”Satul European”. Anunțul a fost făcut de liderul PAS, Maia Sandu, de la Bruxelles, unde a mers pentru a le transmite oficialilor europeni mesajul că ”cetățenii Republicii Moldova trebuie sprijiniți”, indiferent de cine se află la guvernare.

”Sunt aici pentru a transmite mesajul că, indiferent de culoarea guvernării, cetățenii Republicii Moldova susțin în continuare parcursul european al Republicii Moldova și trebuie sprijiniți în eforturile lor. Vestea bună pe care am primit-o este că, deja în acest an, va fi lansat programul Satul European, care va finanța proiecte de dezvoltare în localitățile noastre, fără amestecul Guvernului”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea a subliniat că reforma justiției și lupta împotriva corupției sunt condiții indispensabile pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și că UE ar trebui să insiste în continuare pe îndeplinirea de către guvernare a acestor angajamente.

Fluxul de știri
0