Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au schimbat prognoza: Va fi mai rău decât ne-am așteptat

© Sputnik / Ilia Naymushin / Accesați arhiva multimediaЖенщина в заснеженном лесу на берегу реки Енисей
Женщина в заснеженном лесу на берегу реки Енисей - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că iarna își va lua revanșa pe final – meteorologii anunță o înrăutățire accentuată a vremii și condiții meteo extrem de dificile.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Meteorologii au revenit asupra estimărilor de ieri, când au fost anunțate coduri galben și portocaliu de precipitații. Astfel, aceștia au emis astăzi o avertizare cod portocaliu pe întreg teritoriul țării.

Potrivit specialiștilor, în contextul deplasării ciclonului atlantic, în toată Moldova se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi - depuneri complexe.
Se vor semnala intensificări ale vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s.
Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș.
Totodată, este așteptată și o răcire accentuată a vremii. Pe 6-7 februarie, temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7°C. Spre sfârșitul săptămânii, temperaturile nocturne vor coborî și p-nă la -11..-13 grade Celsius.

Fluxul de știri
0