Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va coopera Moldova cu FMI - implementarea reformelor și interesul național - Video

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon s-a întâlnit cu șeful misiunii de monitorizare al Fondului Monetar Internațional în Moldova și au discutat despre Programului de cooperare cu FMI.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu șeful misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin.

”Am făcut un schimb de opinii cu privire la realizarea de către autoritățile moldovenești a Programului de cooperare cu FMI, exprimînd optimism vizavi de încheierea cu succes a acestuia către 20 martie curen”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

La fel, președintele a discutat oportunitățile de inițiere a unui nou program cu FMI, reiterând interesul țării noastre pentru o colaborare eficientă cu organismele financiare internaționale în vederea asigurării dezvoltării durabile a economiei naționale.

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu conducerea BNM și a Fondului de garantare a depozitelor - Sputnik Moldova
Politică
Majorarea plafonului de garantare a depozitelor și un nou acord cu FMI - detalii

Președintele a mai precizat că există o determinarea fermă a actualei guvernări de a continua implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Anterior, FMI a anunțat că va susține în continuare Republica Moldova în procesul de implementare a reformelor, odată ce Guvernul își asumă aceste angajamente, precizând că ar fi benefice progresele Executivului în implementarea reformelor în sectorul financiar și fiscal, dar și în investigarea fraudei bancare.

Fluxul de știri
0