Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 3 februarie: Ce se întâmplă pe piața valutară

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc continuă să se aprecieze în raport cu principalele valute de referință. Iată cursul stabilit de Banca Națională pentru 3 februarie.

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Banca Națională a stabilit pentru luni, 3 februarie, un curs de 19,28 de lei pentru un euro, în scădere cu 1 ban în comparație cu zilele de weekend. 

Un dolar american va fi vândut cu 17,47 lei cu 3 bani mai ieftin în comparație cu sâmbătă și duminică.

BNM a informat miercuri, 29 ianuarie, că „actualmente se atestă o traiectorie descendentă a inflației, care poate să ajungă în afara intervalului de variație de ± 1,5 p.p. de la țintă, la începutul anului viitor”.

Banca Națională subliniază că „va monitoriza și va anticipa în continuare evoluțiile macroeconomice interne și cele externe, riscurile și incertitudinile asociate evoluției inflației pe termen scurt și mediu, astfel încât, prin aplicarea la momentul oportun a instrumentelor de politică monetară să asigure menținerea stabilității prețurilor”.

BNM a prognozat că rata inflației medii anuale va constitui 5,5% în 2020.

Fluxul de știri
0