Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce s-a întâmplat cu bebelușul abandonat de mama sa în scara unui bloc din Chișinău

© Pixabay / CimabueМладенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa interimară a Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău, Lucia Caciuc, a oferit detalii cu privire la cazul bebelușul abandonat de mama sa în scara unui bloc din Capitală în luna ianuarie.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Copilul abandonat în scara unui bloc din Chișinău a fost predat autorităților de resort din Dondușeni - localitatea din care provine mamei bebelușului. 

Declarația a fost făcută de șefa interimară a Direcției pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău, Lucia Caciuc, după ședința de astăzi a serviciilor municipale. 

”Femeia mai are și alți copii. Probabil starea de sănătate a determinat-o să facă acest lucru, dar de asta se va ocupa ancheta și, până la urmă, se va decide. S-ar putea să fie o criză postnatală. Nu trebuie să ne grăbim să dăm sentința sau să acuzăm pe cineva. Există persoane care vor cerceta cazul și vor lua măsurile cuvenite în cazul respectiv, a menționat Lucia Caciuc.

Младенец - Sputnik Moldova
Societate
Mărturiile mamei care și-a abandonat copilul în scara unui bloc de locuit
Amintim că bebelușul de aproximativ o lună a fost abandonat în scara în scara unui bloc din Chișinău în data de 23 ianuarie. Copilul a fost găsit de locatari, care au alertat poliția. Oamenii legii au identificat-o în scurt timp pe mama copilului.

Femeia în vârstă de 25 de ani și-a recunoscut vina. Ea le-a spus polițiștilor că era în stare de afect când a recurs la acest gest.

Mama bebelușului este cercetată în stare de libertate, având la întreținere alți doi copiii minori. Ea riscă o amendă de până la 27 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la doi ani de închisoare.

Fluxul de știri
0