Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Este cel mai periculos drum din țară: Iată ce vor să facă autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Curmei
Gheorghe Curmei - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, promite că traseul Chișinău-Ungheni va deveni un drum dotat cu toate elementele de siguranță rutieră. Pe porțiunea Chișinău- Strășeni vor apărea sensuri giratorii și o barieră de beton care va separa benzile.
Cel mai periculos drum din țară-Ce vor să facă autoritățile

Gheorghe Curmei a declarat în studioul Sputnik Moldova că pentru finalizarea lucrărilor de reparație a drumului Chișinău-Strășeni-Ungheni va fi aplicat un marcaj final și un ultim strat de uzură. Acest tronson de drum urmează să fie dotat cu toate elementele de siguranță rutieră.

Cel mai periculos drum din țară

”Pe această porțiune de drum au loc multe accidente rutiere, iar cel mai mare element de siguranță va fi separarea sensurilor. Drumul va fi dotat cu o barieră de beton, pe mijloc, care va separa complet sensurile de circulație și nu va permite ca mașinile din sens opus să orbească șoferii, a punctat șeful ASD.

Totodată, el a menționat că de la Chișinău până la Strășeni vor apărea 4 sensuri giratorii, câte unul la Vatra și Cojușna și două în Strășeni”.

Gheorghe Curmei a mai spus că pe acest traseu problematic va fi aplicat și un marcaj de tip performant care vibrează la contactul cu roțile automobilului. Vor fi instalate treceri de pieton cu un grad de reflectorizare mai bun. Șeful ASD a precizat că această porțiune de drum trebuia deja să fie dată în funcțiune, iar firma care renovează drumul a fost penalizată cu suma de trei milioane opt sute de mii de euro, pentru depășirea termenilor la executarea lucrărilor.

Fluxul de știri
0