Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când începe postul Paștelui în 2020

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в центре Кишинева
Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Paștele ortodox va fi cu 9 zile mai devreme decât în 2019 și va fi sărbătorit pe 19 aprilie. Află când începe Postul Paștelui în 2020.

Potrivit calendarului creștin ortodox, în anul 2020, Sfintele Paști cade pe data de 19 aprilie. Anul acesta, Paștele Blajinilor, zi când pomenim toți morții, va fi sărbătorit pe data de 26 aprilie. Postul Paștelui va începe la data de 2 martie.

Ce trebuie să știi

Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an.

Фреска Сретение XVIII века - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna februarie

Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

În 2020, Postul Paştelui începe pe 2 martie şi se încheie pe 18 aprilie. În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

În anul 2021, Paștele va fi marcat în luna mai. Acesta va fi sărbătorit pe data de 2 mai.

Fluxul de știri
0