Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Important pentru șoferi: Polițiștii vor putea să confiște mașina - Iată când

© Sputnik / OsmatescoVictor Manole
Victor Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Problema șoferilor ce urcă băuți la volan rămâne una nesoluționată. Mai mult, cifra șoferilor care procedează astfel este una foarte mare.
Proiectul ce prevede confiscarea mașinii dacă ești prins băut la volan se află la avizare

De-a lungul anilor, autoritățile au încercat să introducă mai multe mecanisme care să-i fac pe șoferi să nu mai urce băuți la volan. Cu toate acestea, problema vitală rămâne încă nesoluționată. Se pare că șoferilor nu le este teamă nici de amenzile mari și nici de faptul că pentru redobândirea permiselor de conducere aceștia mai sunt supuși unui test emoțional dur – lucrul la morgă. În ultima vreme, se vorbește despre necesitatea confiscării mașinilor, dacă conducătorii auto sunt prinși băuți la volan.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, a declarat în cadrul emisiunii ”Contrapunct” de la Sputnik Moldova că proiectul dat se află la avizare.

”Proiectul dat se află la avizare. Societatea mereu a reacționat critic la metodele mai dure de sancționare din partea oamenilor legii, însă cei responsabili au apreciat aceste metode întotdeauna”, a declarat Victor Manole pentru Sputnik.

Pe parcursul anului 2019, în pofida modificărilor operate la Codul Contravențional și Codul Penal cu referire la conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, au fost depistați 5532 de șoferi care au urcat băuți la volan.

Fluxul de știri
0