Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Dodon, transmis de Ziua Autonomiei Locale

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Pentu al optulea an consecutiv, în Moldova este marcată Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Iată ce mesaj a transmis în această zi președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. În fiecare an, la data de 1 februarie este marcată Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Cu acest prilej, președintele țării Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare.

”Ziua în care sărbătorim autonomia locală îmi oferă plăcutul prilej pentru a Vă adresa cele mai sincere felicitări și a Vă exprima profundă recunoștință pentru contribuția Dumneavoastră la bunăstarea oamenilor și la prosperarea comunităților”, a scris Dodon în mesajul său.

Totodată, șeful statului a subliniat că îndeplinirea corectă și responsabilă a angajamentelor față de cetățeni este scopul primordial al fiecăruia dintre oamenii cu funcții de răspundere.

Выставка Сделано в Молдове - Sputnik Moldova
”Fabricat în Moldova”: O șansă unică pentru producătorii locali și pentru țară - Video

”Este bine cunoscut faptul că problemele cu care Vă confruntați zilnic, provocările cărora trebuie să le faceți față sunt multiple și vizează cele mai diverse aspecte ale vieții. Personal am deplina încredere în forțele Dumneavoastră, în capacitatea de a depăși greutățile, în dragostea pe care o purtați pământului, tradițiilor și oamenilor locului”, a precizat președintele.

Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală este sărbătorită pe 1 februarie și a fost instituită la inițiativa Congresuluii Autoritățolor Locale din Moldova printr-o Hotărâre de Guvern în anul 2012, în vederea recunoașterii importanței și valorii persoanelor care activează în domeniul APL, precum și datorită importanței asigurării autonomiei locale în procesul de edificare și consolidare a statului democratic Republica Moldova și întru aprecierea rolului deosebit al reprezentanților autorităților publice locale în soluționarea problemelor cetățenilor și dezvoltarea social-economică a colectivităților locale.

Fluxul de știri
0