Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a amendat Facebook și Twitter - iată motivul

© REUTERS / Dado RuvicA 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina
A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Rusia au amendat companiile Facebook și Twitter pentru depășirea termenului legal în care trebuie să ofere informații despre localizarea bazelor de date ale utilizatorilor ruși.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media (Roskomnadzor) din Rusia a inițiat o contravenție administrativă împotriva Facebook și Twitter. Aceștia riscă o amendă de la unul la șase milioane de ruble.

Companiile nu au prezentat la timp informații cu privire la localizarea bazei cu datele personale ale rușilor, pe care instituția le-a solicitat la sfârșitul anului trecut.

"Procesul verbal a fost întocmit de față cu reprezentanții Twitter. Reprezentanții companiei Facebook nu s-au prezentat la semnare. Copia procesului verbal va fi expediată la adresa companiei în decurs de trei zile", se specifică în comunicatul autorităților ruse.

În decembrie, Vladimir Putin semnat o lege care prevede sancțiuni pentru încălcări de acest fel: de la 100 până la 200 mii ruble pentru persoane cu funcții de răspundere și de la unul la șase milioane pentru persoane juridice.

Pentru o încălcare repetată, amenda pentru persoanele de răspunde constituie de la 500 la 800 mii ruble, iar pentru companii – de la șase la 18 milioane de ruble.

Fluxul de știri
0