Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a amendat Facebook și Twitter - iată motivul

© REUTERS / Dado RuvicA 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina
A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile din Rusia au amendat companiile Facebook și Twitter pentru depășirea termenului legal în care trebuie să ofere informații despre localizarea bazelor de date ale utilizatorilor ruși.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media (Roskomnadzor) din Rusia a inițiat o contravenție administrativă împotriva Facebook și Twitter. Aceștia riscă o amendă de la unul la șase milioane de ruble.

Companiile nu au prezentat la timp informații cu privire la localizarea bazei cu datele personale ale rușilor, pe care instituția le-a solicitat la sfârșitul anului trecut.

"Procesul verbal a fost întocmit de față cu reprezentanții Twitter. Reprezentanții companiei Facebook nu s-au prezentat la semnare. Copia procesului verbal va fi expediată la adresa companiei în decurs de trei zile", se specifică în comunicatul autorităților ruse.

În decembrie, Vladimir Putin semnat o lege care prevede sancțiuni pentru încălcări de acest fel: de la 100 până la 200 mii ruble pentru persoane cu funcții de răspundere și de la unul la șase milioane pentru persoane juridice.

Pentru o încălcare repetată, amenda pentru persoanele de răspunde constituie de la 500 la 800 mii ruble, iar pentru companii – de la șase la 18 milioane de ruble.

Fluxul de știri
0