Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pompeo la Minsk, despre condițiile de colaborare cu Belarus - detalii

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился в Сочи с госсекретарем США М. Помпео и главой МИД РФ С. Лавровым
Президент РФ В. Путин встретился в Сочи с госсекретарем США М. Помпео и главой МИД РФ С. Лавровым - Sputnik Moldova
Abonare
Washingtonul nu cere Belarusului să aleagă între Rusia și SUA, a declarat sâmbătă Mike Pompeo în timpul unei întrevederi cu președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul nu cere Minskului să aleagă cu cine ar trebui să coopereze Belarusul – cu Rusia sau cu SUA.

Pompeo a efectuat o vizită în Belarus sâmbătă în cadrul unui turneu diplomatic eurasiatic. Scopul vizitei, potrivit Departamentului de Stat al SUA, este „dorința de a subliniat adeziunea SUA față de un Belarus suveran, independent, stabil și prosper și să-și reconfirme dorința de a normaliza relațiile bilaterale”.

”Înțelegem că aveți o istorie îndelungată a relațiilor cu vecinii voștri, Rusia. Nu vorbim despre o alegere între noi sau ei, noi vorbim despre niște relații diplomatice”, a spus Pompeo în cadrul unei întrevederi cu președintele belarus, Aleksandr Lukașenko.

Pompeo și-a exprimat speranța că relațiile dintre cele două state se vor dezvolta în continuare, inclusiv în sectorul investițiilor, ceea ce va contribui la suveranitatea și independența Republicii Belarus.

“Înțeleg că e ceea ce vă doriți. Am văzut câteva rapoarte la acest subiect”, a spus secretarul de stat.

Fluxul de știri
0