Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lingura de fiere: De ce UE refuză mierea moldovenească - Video

Abonare
Exportatorii de miere care participă la expoziția ”Fabricat în Moldova” ne-au povestit despre problemele cu care se confruntă albinarii moldoveni.

Expoziția Națională ”Fabricat în Moldova” este utilă pentru producătorii locali, spune Inna Negruța, care reprezintă o companie exportatoare de miere.

Va crește prețul mierii în Moldova - albinele mor în fiecare an

"Aici sunt prezentate produse fabricate în țara noastră. Pentru noi, acest tip de eveniment este o platformă pentru a ne face cunoscuți, pentru a introduce rezidenții și oaspeții țării noastre cu produse locale", a spus sursa.

Potrivit acesteia, compania pe care o reprezintă este angajată în exportul de miere naturală.

"Nu suntem reprezentați pe piața locală în niciun magazin, dar acest lucru face parte din planurile noastre - vrem să începem o afacere", a spus ea.

În ceea ce privește sprijinul sectorului, acesta, după cum a menționat antreprenorul, este unul dintre motivele pentru care exportatorii se află la expoziția ”Fabricat în Moldova”.

Apicultorii din Moldova se confruntă cu probleme mari - Sputnik Moldova
Video
Mărturia unui apicultor: Iată cine sunt cei care ucid albinele în Moldova – Video
"Aici sunt oficiali - premierul, ministrul Agriculturii și astfel avem posibilitatea să le vorbim despre problemele cu care ne confruntăm. În prezent, piața mierii este foarte instabilă la nivel mondial. Cu mare regret UE practic a stopat achizițiile de miere din Republica Moldova, din motiv că Ucraina exportă la un preț mult mai mic. De aceea ne aflăm astăzi aici pentru ca să transmitem mesajul că avem nevoie de sprijinul statului. Avem nevoie pentru ca să fim ajutați în acest moment dificil pentru ca să ne putem menține ca exportator pe piață. În caz contrar, riscăm ca foarte mulți exportatori să-și steze activitatea și să nu mai poată exporta”, a declarat Negruța.

Fluxul de știri
0