Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curs valutar BNM pentru 1 februarie: Cât costă euro și dolarul în weekend

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Banca Națională anunță că inflația are „o traiectorie descendentă” în această perioadă. Iată cursul valutar stabilit de BNM pentru zilele de weekend.

CHIŞINĂU, 1 feb – Sputnik. Leul moldovenesc continuă să se aprecieze în raport cu toate principalele valute de referință. Astfel, Banca Națională a stabilit pentru 1 februarie un curs de 19,29 de lei pentru un euro, în scădere cu 4 bani în comparație cu ziua de joi. 

Un dolar american va fi vândut în următoarele trei zile cu 17,5 lei cu 7 bani mai ieftin în comparație cu 30 februarie.

BNM a informat miercuri, 29 ianuarie, că „actualmente se atestă o traiectorie descendentă a inflației, care poate să ajungă în afara intervalului de variație de ± 1,5 p.p. de la țintă, la începutul anului viitor”.

„Riscurile dezinflationiste continuă să persiste, fiind posibile, în acest an, și riscuri meteo cu efect proinflaționist”, adaugă BNM.

Banca Națională subliniază că „va monitoriza și va anticipa în continuare evoluțiile macroeconomice interne și cele externe, riscurile și incertitudinile asociate evoluției inflației pe termen scurt și mediu, astfel încât, prin aplicarea la momentul oportun a instrumentelor de politică monetară să asigure menținerea stabilității prețurilor”.

BNM a prognozat că rata inflației medii anuale va constitui 5,5% în 2020.

 

Fluxul de știri
0