Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Afacerea secolului: Palestina rupe „toate legăturile” cu SUA și Israel

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaПротесты против переноса посольства США из Тель-Авива в Иерусалим
Протесты против переноса посольства США из Тель-Авива в Иерусалим - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La o întrunire a Ligii Arabe, liderul palestinian Mahmoud Abbas a denunțat Afacerea secolului propusă de SUA pentru soluționarea conflictului israeliano-palestinian și a spus ca Palestina a informat Tel Avivul și Washingtonul că a întrerupt toate legăturile cu acestea.

CIȘINĂU, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. Președintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat, sâmbătă, că a informat Israelul, precum și Statele Unite, cu privire la întreruperea de către Palestina a tuturor legăturilor cu acestea, în contextul „Acordului secolului” propus de Washington.

„Am trimis două scrisori, prima către premierul israelian în funcție, Benjamin Netanyahu, a doua către Statele Unite, [scrisori] care anunță că Palestina nu va avea relaţii cu ei, nici în domeniul securității, din cauza faptului că încalcă acorduri încheiate anterior și dreptul internațional”, a spus Abbas, citat de Sputnik France

Denunțând planul de pace al SUA pentru Orientul Mijlociu, președintele palestinian a spus că „nu va accepta niciodată această soluție” și că nu dorește să intre în istorie ca lider care „a vândut Ierusalimul”.

Putin și Netanyahu - Sputnik Moldova
Israel: Campanie electorală inedită - Netanyahu, în postere cu Putin și Trump

Potrivit acestuia, Statele Unite „nu mai sunt un prieten” al Palestinei.

De asemenea, președintele palestinian a mai spus că l-a informat anterior pe președintele american despre intenția sa de a face Palestina un stat demilitarizat, chiar dacă anumite facțiuni se opun acestei idei.

Planul lui Donald Trump

Prezentat marți, 28 ianuarie, și denumit Acordul secolului, planul lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu include instituirea unui stat palestinian și menținerea statutului Ierusalimului drept capitală indivizibilă a Israelului. Potrivit lui Trump, proiectul trebuie să facă posibilă efectuarea unui „pas uriaș” în direcția păcii între israelieni și palestinieni.

Potrivit propunerilor sale, capitala viitorului stat palestinian va fi situată în Ierusalimul de Est, unde Statele Unite își vor deschide „mândri” ambasada.

Fluxul de știri
0