Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Accizele pentru benzină cresc cu 41 de bani, dar ce se întâmplă cu drumurile

© Sputnik / OsmatescoВячеслав Ионицэ
Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova, de la învestire în coace, anunță că va transforma țara în șantier. Promisiunile ambițioase ale Guvernului de la Chișinău aduc speranță, dar și scepticism în rândul populației, dar al și experților.
Prețul accizelor crește cu 41 de bani: orice om are dreptul să întrebe ce-s cu drumurile

Promisiunile ambițioase ale Guvernului de la Chișinău aduc speranță, dar și scepticism în rândul populației, dar al și experților. Cert este că toți, la unison, consideră că au dreptul să circule pe drumuri bune în țară.

Economistul Veaceslav Ioniță a declarat pentru Sputnik Moldova că fiecare om din țara asta are dreptul să întrebe autoritățile ce se va întâmpla cu drumurile în noul an, mai ales că se majorează și prețul accizelor.

”Fiecare om are dreptul să întrebe ce va fi cu drumurile în 2020, mai ales după ce în 2020 accizele pentru un litru de benzină se majorează cu 41 de bani. În premieră, după cinci ani de zile, în 2020 Guvernul planifică să aloce până la 67 la sută pentru reparația drumurilor, suma crescând considerabil până la 1,7 milioane de lei. Totodată, bani pentru reabilitarea drumurilor am putea primi de la Turcia, China și Federația Rusă”, a declarat Economistul Veaceslav Ioniță.  

Totodată, expertul susține că țara noastră ar trebui să redreseze situația inclusiv în ceea ce ține de relația cu Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0