Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detectoare de fum în toată țara: Vezi ce se întâmplă

© Pixabay / haiberliuДым, архивное фото
Дым, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Campania amplă de luptă împotriva incendiilor, lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a ajuns și în alte câteva sute de case din țară.

CHIȘINĂU, 1 - feb - Sputnik. Peste 250 de detectoare de fum au fost instalate recent de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe. Acțiunea se înscrie în campania națională „O casă protejată, o viață salvată”.

Astfel, moldovenii din mai multe localități din raioanele Drochia, Căușeni, Leova, Rezina, Cantemir, Cahul, Ungheni, Dubăsari, dar și UTA Găgăuzia au fost atenționați despre utilizarea corectă a sobelor, aparatelor de uz casnic, dar și echipamentului electric. Cu aceste reguli au fost familiarizați în special bătrânii, dar și familiile cu mulţi copii, persoanele cu dezabilităţi.

Serviciul de presă al IGSU informează că în total, peste 980 de cetățeni au fost instruiți privind regulile de apărare împotriva incendiilor în sectorul locativ. Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” are menirea de a preveni riscul incendiilor în urma utilizării sobelor defecte, dar şi preîntâmpinarea intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Fluxul de știri
0