Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Merkel au discutat despre planul lui Trump

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель
Встреча президента РФ В. Путина с канцлером Германии А. Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat astăzi despre ultimele evoluții din Libia, Siria, Ucraina și despre planul lui Trump de reglementare a conflictului israeliano-palestinian.

BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o discuție telefonică cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre situația din Libia, Siria, Ucraina și planul propus de Donald Trump pentru reglementarea conflictului israeliano-palestinian.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, discuția a avut loc la inițiativa părții germane.

Сирийский флаг на фоне разрушенного дома в сирийском городе Маалюля - Sputnik Moldova
Bătălia finală pentru Siria: trupele guvernamentale alungă militanții din Idlib
“S-a discutat despre mersul realizării înțelegerilor încheiate la conferința internațională în problema Libiei de la Berlin din 19 ianuarie. Președintele Rusiei a menționat necesitatea coordonării a luării deciziilor cu părțile libiene, fapt care este important pentru ulterioara examinare și aprobare la Consiliul de Securitate al ONU. Ambele părți au subliniat necesitatea sporirii eforturilor comunității internaționale spre consolidarea unui regim durabil de încetare a focului și lansarea unui dialog politic”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Totodată, cei doi lideri au abordat și chestiunea planului de reglementare a conflictului israeliano-palestinian, propus de președintele SUA, Donald Trump (așa-numita „afacere a secolului”).

“Liderii au făcut un schimb de opinii în legătură cu planul american de reglementare a conflictului palestiniano-israelian”, se menționată în comunicat.

În același timp, nu au fost evitate nici problemele legate de Ucraina și Siria.

“Printre problemele actuale au fost abordată situația din Ucraina și Siria, precum și problema procesului de instaurare a păcii în Orientul Apropiat”, anunță Kremlinul.
Fluxul de știri
0