Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procesul de adopție internațională a copiilor cu nevoi speciale, mai ușor

© Sputnikdizabilitate
dizabilitate - Sputnik Moldova
Abonare
În domeniul protecției copilului au fost operate modificări în special ce țin de procesul de adopție a copiilor cu nevoie speciale.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Procesul de adopție internațională a copiilor cu nevoi speciale va fi simplificat. Modificări în domeniul protecției copilului ce țin de extinderea posibilității adopției internaționale a acestei categorii de copii au fost aprobate de Cabinetul de Miniștri.

Инвалидная коляска - Sputnik Moldova
Societate
Perioada de îngrijire a persoanei cu dizabilitate severă va fi luată în calcul la pensie

Potrivit proiectului, datele privind copiii adoptabili vor fi obținute mai ușor. La fel vor fi înlesnite și procedurile judiciare de încuviințare a adopției.

„În acest sens, va fi optimizată procedura de examinare și pronunțare în regim prioritar a hotărârilor privind încuviințarea adopției și reglementată procedura de examinare a cererilor privind returnarea la locul habitual de trai sau exercitarea dreptului de vizitare în conformitate cu Convenția de la Haga din 25 octombrie 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii, este precizat în proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative

Potrivit noilor reglementări, opinia copilului, indiferent de vârstă, va fi luată în considerare în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, se va ține cont de gradul de maturitate și dezvoltare a minorului.

Fluxul de știri
0