Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru unii asistenți medicali: Iată ce li se va întâmpla

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа в Светлогорске
Вакцинация против гриппа в Светлогорске - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrătorii medicali angajați în instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar nu se vor mai subordona directorilor de instituții.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Asistenții medicali din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar vor trece în subordinea Centrelor Medicilor de Familie.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Cresc salariile angajaților din domeniul medico-sanitar: Câți bani vor primi

Un proiect de modificare a Legii Ocrotirii Sănătății și Codului Educației va fi propusă spre aprobare în plenul Parlamentului.

Autorii inițiativei legislative sunt de părere că această modificare nu va permite directorilor de instituții să influențeze decizia asistentului medical privind calitatea produselor alimentare în procesul de recepționare de către comisia de triere din care face parte asistentul medical.   

O altă problemă care se vrea soluționată prin modificările propuse este cea privind „înlocuirea asistentului medical din cadrul instituției de învățământ pe perioada concediului anual sau de boală”, au precizat autorii inițiativei legislative.

În prezent, asistentul medical face parte din personalul nedidactic al instituției de învățământ.

Fluxul de știri
0