Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce țări a ajuns costumul popular din Republica Moldova

© Photo : Facebook / Casa Cristea Maria Cristea
Maria Cristea - Sputnik Moldova
Abonare
Costumul popular din Republica Moldova a devenit cunoscut în toată lumea. Cine sunt străinii care preferă să aibă în garderobă o ie.
În ce țări a ajuns costumul popular din Republica Moldova

Articolele vestimentare cu motive naționale, cusute de compania Mariei Cristea, au ajuns în întreaga lume. Și nu doar moldovenii sunt cei care prefer să aibă în garderobă o ținută națională. Sute de costume populare moldovenești au fost cumpărate de străinii care apreciază munca meșterilor populari și tradițiile țării noastre.  

„Costumul nostru național a ajuns aproape în toată lumea. Am cusut mult pentru România, pentru ansamblul Transilvania de la Baia Mare, pentru care am făcut peste 100 de costume, lucrate toate manual. Avem costume în toate țările din Europa, la fel, costumul nostru a fost trimis și în SUA”, a declarat Maria Cristea pentru Sputnik Moldova.

Cert este că unele costume cusute de compania Mariei Cristea au ajuns tocmai la Casa Albă.

Sergiu Harea - Sputnik Moldova
Premieră la „Fabricat în Moldova”: Produse greu de găsit vor fi expuse la expoziție

„Costumul nostru a ajuns și la Casa Albă. Acele articole vestimentare au fost procurate prin intermediul Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova. În toți acești ani de când suntem pe piață, un capăt de broderie, o ie, o cămașă sau un prosop produs de noi a ajuns în toată lumea”, adaugă Maria Cristea.

Noua colecție a Mariei Cristea va fi prezentată la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”, ce va avea loc în perioada 29 ianuarie - 2 februarie. Producătoarea spune că are pregătită și o surpriză pentru vizitatori.  

„Pe lângă colecția de ii frumoase și cămăși pentru bărbați, la ediția din acest an a expoziției „Fabricat în Moldova” vom veni cu o surpriză pentru vizitatori, dar nu vă pot spune mai multe. Cei curioși sunt așteptați pe data de 1 februarie, când noi vom avea o prezentare”, conchide Maria Cristea.

460 de antreprenori autohtoni își vor expune produsele și serviciile în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Expoziției naționale Fabricat în Moldova. Evenimentul se va desfăşura la Chişinău, începând cu data de 29 ianuarie.

Fluxul de știri
0