Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Iată ce mită au pretins doi inspectori de patrulare și pentru ce

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Un șofer prins băut la volan ar fi urmat să scape de pedeapsă în schimbul unei sume de bani oferită inspectorului de patrulare.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliile și în automobilele a doi inspectori de patrulare. Aceștia au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce ar fi pretins mită de la doi șoferi pentru a nu-i trage la răspundere și a nu le ridica permisele de conducere.

Bribe - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos: Un șef de la Poliția de Frontieră, prins în timp ce lua mită de mii de euro

Într-un caz, un polițist din cadrul INP ar fi pretins 10 000 de lei, iar în altul -  polițistul ar fi cerut 500 de euro. În ambele situații, șoferii au fost opriți pentru verificări pe șoseaua Chişinău-Hâncești.

”Potrivit materialelor cauzei, poliţiştii ar fi constatat încălcări la conducerea mijloacelor de transport, între care conducerea în stare de ebrietate şi conducerea fără permis. Pentru a nu documenta situațiile, în conformitate cu prevederile legii, aceştia au pretins mită”, se arată într-un comunicat al CNA.

Oamenii legii au operat percheziții la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bănuiților, inclusiv în automobilele de serviciu. După care ambii au fost escortați la CNA pentru audieri şi pentru recunoașterea lor în calitate de bănuiţi.

Poliţiştii sunt cercetaţi în prezent în stare de libertate cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Fluxul de știri
0