Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Comemorarea victimelor Holocaustului la Chișinău - Video

Abonare
Trebuie să ne amintim mereu de această tragedie și să împiedicăm repetarea ei - consideră autoritățile care au participat la comemorarea victimelor Holocaustului la Chișinău.

Pe data de 27 ianuarie, în Moldova este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Conducerea țării a menționat că trebuie să păstrăm vii în memorie acele atrocități pentru ca să nu se mai repete niciodată. Pe teritoriul actual al Moldovei, mii de evrei au trecut prin ororile Holocaustului.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a subliniat în discursul său că este de datoria fiecăruia să păstreze memoria acelor tragice evenimente.

"Niciodată, nicăieri în lume nu avem dreptul să permitem repetarea Holocaustului. Datoria noastră, a autorităților, a fiecărui cetățean în parte, și să acționăm împotriva oricărei forme de intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei", a declarat Greceanîi.

Și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a subliniat că încercarea de a justifica Holocaustul este o crimă.

”A uita este inuman. A camufla este cel puțin lipsit de etică. A justifica crimele reprezintă o crimă”, a declarat Popovici.

În final a vorbit și președintele Asociației Evreilor din Moldova care au supraviețuit în ghetouri și lagăre de concentrare, Iosiv David Belous.

"Toți suntem supraviețuitori, foști prizonieri ai ghetoului și lagărelor de concentrare, am trăit întotdeauna și pentru acel tânăr, pentru acea fată care nu a supraviețuit. Iată de ce, în ciuda a toate, evreii au în codul genetic auto-regenerarea și restaurarea memoriei noastre istorice".

Fluxul de știri
0