Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zelenski a profanat memoria eroilor care și-au dat viața pentru eliberarea Europei

© AFP 2024 / SERGEI SUPINSKYПрезидент Украины Владимир Зеленский во время брифинга в Киеве
Президент Украины Владимир Зеленский во время брифинга в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a comentat declarațiile liderului de la Kiev, Vladimir Zelenski, despre ”vina URSS în cel de-al Doilea Război Mondial”.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, se solidarizează cu poziția ofensatoare pentru zeci de milioane de oameni, ai căror străbuni și-au dat viața pentru eliberarea Europei. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.

Освобождение советскими войсками узников немецко-фашистского концлагеря Аушвиц-Биркенау - Освенцим, Польша - Sputnik Moldova
Expert: Rusofobia și antisemitismul merg mână în mână

Luni, în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Turcia, președintele Ucrainei a spus că URSS poartă o parte din vină pentru izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. În cardul unei conferințe de presă susținută după întrevederea cu omologul său de la Varșovia, Andrzej Duda, Zelenski a declarat că URSS, în egală măsură cu Germania nazistă, a contribuit la declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial.

”Categoric nu suntem de acord cu această declarație. Prin această declarație, președintele Ucrainei se solidarizează cu opinia absolut greșită din punctul nostru de vedere a conducerii Poloniei, care este ofensatoare pentru zeci de milioane de ruși și cetățeni ai statelor CSI, ai căror părinți, bunici, rude și-au dat viața pentru eliberarea Europei, inclusiv a Poloniei, de fascism”, a declarat Peskov, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a pus la îndoială faptul că poziția liderului de la Kiev corespunde convingerilor împărtășite de milioane de ucraineni, care au luptat împotriva fascismului. 

Fluxul de știri
0