Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mii de întreprinderi au fost verificate: Iată ce au găsit inspectorii de la ANSP

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
În urma controalelor, activitatea mai multor întreprinderi a fost suspendată din cauza unor încălcări majore ale legislației în domeniul sănătății publice.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că pe parcursul ultimelor trei luni ale anului 2019 au fost realizate 2673 de controale la întreprinderile din țară.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
CNA vine cu noi detalii în cazul dosarului de corupție de la Centrul de Sănătate Publică
Mai puțin de jumătate dintre acestea au fost realizate în mod planificat, iar în 1588 de cazuri - în mod inopinat, în urma recepționării unor petiții sau pentru a elibera acte permisive.

Inspectorii ANSP au verificat 200 de unități de comercializare a tutunului. În urma controalelor, s-a constatat că 42 dintre acestea sunt amplasate contrar prevederilor legale. 

În perioada de referință, subdiviziunile ANSP au întocmit și expediat în adresa factorilor de decizie 312 prescripții sanitare, 49 de procese verbale de contravenție și a aplicat amenzi în valoare de peste 100 de mii de lei. În plus, pentru încălcări majore ale legislației în domeniul sănătății publice au fost emise 23 de hotărâri de suspendare a activității întreprinderilor. 

Fluxul de știri
0