Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Are sau nu încredere statul în firmele care renovează drumurile: Ce vrea să facă Guvernul

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Curmei
Gheorghe Curmei - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gherghe Curmei, spune că la procesul de licitație pentru contractarea companiilor care urmează să efectueze în anul 2020 lucrările de construcție ar putea să participe și antreprenori locali.
Are sau nu statul încredere în firmele care renovează drumurile-ce vrea să facă Guvernul

Ministerul Economiei și Infrastructurii a prezentat recent programul de modernizare și dezvoltare a rețelei de drumuri, precum și a procesului de licitație pentru contractarea companiilor care urmează să efectueze în anul 2020 lucrările de construcție a drumurilor. Șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gherghe Curmei, declară că  în Moldova există companii care și-au mărit în ultimii ani parcurile industriale și au capacități suficiente pentru a renova infrastructura rutieră la nivel național.

„Mizăm și pe companiile locale, ele au capacități, se pot califica în cadrul acestor licitații. Trebuie să spunem că unele dintre aceste proiecte de renovare a drumurilor nu pot fi executate doar de companii din Moldova, ci în asociere cu companii mari din străinătate. Vorbim de modernizarea centurii orașului Chișinău sau tronsonul de drum Bălți-Florești unde costurile se ridică la peste 400 de milioane”, a punctat Curmei

Prim-ministrul a inspectat lucrările de reabilitare a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Când vom avea drumuri bune în Moldova: Ce spune ministrul Economiei
El a mai spus că autoritățile au lansat recent anunțuri pentru antreprenori străini cu privire la organizarea licitațiilor, inclusiv prin intermediul misiunilor diplomatice.

„Vom avea în luna februarie o întâlnire în cadrul ASD cu reprezentanții mai multor companii, antreprenori, le vom vorbi despre anumite responsabilități și despre volumul lucrărilor. Din 2018, mai multe companii locale și-au mărit parcurile industriale și ele au capacități suficiente pentru a demara proiecte de renovare a infrastructurii rutiere. La ora actuală avem în Moldova șase uzine noi de producere a betonului asfaltic, ceea ce este suficient pentru a demara aceste proiecte de anvergură”, a declarat Gherghe Curmei.

Lungimea totală a drumurilor care urmează să fie reabilitate constituie circa 350 km. În total, pentru anul curent pentru modernizarea infrastructurii vor fi alocați aproximativ 5 miliarde de lei.

Fluxul de știri
0