Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Evoluție surprinzătoare a euro: Cursul valutar BNM pentru 27 ianuarie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prețul euro a scăzut cu aproximativ 10 bani, comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce dolarul urcă în cotații, cu mai puțin de un ban. Prețul leului românesc a scăzut cu doi bani. Hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin tendința ascendentă.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru luni, 27 ianuarie, un dolar american echivalează cu 17,73 lei, un euro – cu 19,57 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu aproape 29 de bani.

Comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, prețul dolarului este în creștere nesemnificativă, de până la un ban, în timp ce prețul euro a scăzut cu 10 bani – vineri era cotat cu 19,66 lei. Și prețul leului românesc s-a redus cu doi bani, conform cursului valutar anunțat de BNM. Hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin tendința ascendentă în cotațiile oficiale, dar creșterea pe care o înregistrează este de până la un ban.

Fluxul de știri
0