Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre coronavirusul din Wuhan: Cum stau lucrurile în Moldova - Video

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că autoritățile statului controlează situația privind coronavirusul de tip nou, după ce un focar al acestuia a fost înregistrat în China.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că în Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus, după ce un focar a fost înregistrat în China.

"Autoritățile de stat, Ministerul Sănătății, Agenția Sănătate Public, controlează situația privind infecția cu coronavirusul de tip nou. Am avut discuții detaliate la acest capitol, la sfârșitul săptămânii trecute, iar ieri și astăzi dimineață am discutat cu conducerea Ministerului Sănătății, cu conducerea instituțiilor responsabile și controlăm situația. Nu sunt cazuri înregistrate în Republica Moldova”, a declarat Dodon în cadrul conferinței de presă de luni.

Potrivit lui, a fost decis ”să fim prudenți, în special ce ține de Aeroport și intrările în țară pentru a nu admite astfel de cazuri”.

"Este un nou virus care în unele țări deja a făcut victime", a subliniat Dodon.

Autorităţile chineze au comunicat la sfârşitul lunii decembrie 2019 despre izbucnirea unui focar de gripă de provenienţă necunoscută în oraşul Wuhan. Potrivit informaţiilor iniţiale, primele persoane infectate ar fi avut legătură cu piaţa de fructe de mare.

Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum - Sputnik Moldova
Video
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum

Experţii au stabilit că boala este provocată de un nou tip de coronavirus - 2019-nCoV.

Până în prezent, infecţia s-a răspândit în 25 de provincii şi oraşe chineze de subordonare centrală. Cazuri de îmbolnăvire au fost depistate şi în Hon Kong, Macao şi Taiwan. Potrivit informațiilor, virusul a făcut în China cel puțin 80 de morți, iar aproape 3 000 de persoane sunt infectate.

Virusul se poate răspândi prin aer. Printre simptome se numără febra, dificultățile de respirație și tusea. Trei echipe de cercetători vor începe dezvoltarea de potențiale vaccinuri, intenția fiind de a avea unul până în luna iunie.

Numele de „coronavirus” vine de la latinescul „corona” (coroană sau aură) - sub microscop, arată precum o aură solară. Acest tip de virusuri se pot transmite de la animale la oameni.

Fluxul de știri
0