Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii trebuie să știe asta: Cine îți poate suspenda permisul de conducere

© Sputnik / OsmatescoVictor Manole
Victor Manole - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful INP, colonelul Victor Manole, spune că ministerul de Interne va prezenta Guvernului câteva propuneri de înăsprire a legislației pentru șoferii vitezomani. Este vorba de dreptul agentului constatator de a suspenda permisul pentru depășirea vitezei.
Șoferii trebuie să știe asta, este legat de permisul de conducere-Cine ți-l poate suspenda

Colonelul Victor Manole spune că mai multe propuneri care vizează înăsprirea legislației pentru șoferii care conduc cu viteză excesivă se află în proces de avizare la diverse instituții. Este vorba inclusiv de suspendarea permisului de conducere pe o perioadă determinată, iar procedura de suspendare ar urma să o facă chiar agentul constatator.

„Toate aceste propuneri au fost conturate sub aspectul de introducere a unei noțiuni cum ar fi suspendarea temporară a dreptului de conducere a vehiculului. Ea se va face pe o perioadă determinată, de la 30 de zile până la 6 luni. Aici vorbim doar de depășirea excesivă a vitezei la o diferență de 40 kilometri la oră”, a declarat șeful INP.

O altă propunere ar fi că șoferul care a ajuns sub incidența acestei suspendări temporare își va putea recupera permisul prin susținerea unui examen adăugător. Totodată, suspendarea permisului va fi aplicată și la acumularea celor 15 puncte de penalizare, iar aceasta o va face însuși agentul constatator.

Inspectoratul Național de Patrulare a elaborat o inițiativă legislativă în care se regăsesc mai multe propuneri menite să-i disciplineze pe conducătorii auto, inclusiv propunerea privind confiscarea automobilului în cazul conducerii în stare de ebrietate.

Fluxul de știri
0