Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locul parcă ar fi blestemat: Un avion de pasageri a luat foc în timpul zborului în Iran

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaМашины спасательных служб на взлетной полосе
Машины спасательных служб на взлетной полосе - Sputnik Moldova
Abonare
O aeronavă care a decolat din nordul Iranului în această după-amiază a luat foc la scurt timp după decolare și a aterizat de urgență.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Un incident aviatic s-a produs astăzi în Iran. Motorul unui avion plin cu pasageri a luat foc în timpul zborului, însă pilotul a reușit să efectueze o aterizare de urgență, anunță RIA Novosti

Aeronava care efectuacursa Goran-Teheran s-a aprins la scurt timp de la decolare. Din fericire, nu există victime. Deocamdată nu se cunoaște compania căreia îi aparține nava și nici câți pasageri se aflau la bord. 

Avion al companiei BlueBird Airways - Sputnik Moldova
Momente de panică într-un avion care zbura spre Londra – fum, ţipete - VIDEO

În ajun, un alt avion al companiei Iran Airtour a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Teheran, din cauza unei probleme tehnice. Nici atunci nimeni nu a fost rănit.

Amintim că pe 8 ianuarie un avion Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran. La bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Nimeni nu a supraviețuit. Peste două zile, Iranul a recunoscut că a doborât din greșeală aeronava ucraineană. 

Staul Major a precizat că avionul a fost lovit deoarece zbura în apropierea unui obiect militar important. După cum se subliniază în declarație, acest lucru s-a întâmplat în condiții de alertă militară sporită, în contextul eventualității unui răspuns al SUA la atacul cu rachete asupra bazelor militare în Irak.

Fluxul de știri
0