Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

”Nu vă e rușine”: Simonian îi reamintește Poloniei cine a eliberat Varșovia de hitleriști

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al ”Rossiia Segodnia”, Margarita Simonian, a propus să fie lansată o campanie pe internet intitulată #ВамНеСтыдно (”Nu vă e rușine”), menită să le reamintească politicienilor de la Varșovia rolul Armatei Roșii în eliberarea Poloniei de hitleriști.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. În cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune din Rusia, redactorul-șef al Agenției Internaționale de Presă ”Rossiia Segodnia”, Margarita Simonian, a remarcat că desecretizarea documentelor privind eliberarea Varșoviei de hitleriști nu este suficientă.

Este nevoie să fie create ”canale de furnizare” a acestei informații, a declarat Simonian, care a lansat un apel către toți cei care și-au pierdut apropiații în luptele pentru eliberarea Poloniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Redactorul-șef al ”Rossiia Segodnia” susține că Internetul este cel mai potrivit mijloc pentru a transmite adevărul istoric și anume că în aceste confruntări sângeroase au murit peste jumătate de milion de soldați sovietici.

”Doar în luptele pentru eliberarea Poloniei au murit mai mulți soldați de-ai noștri decât americani pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial. Este un fapt. Astfel, propun să le trimitem acestor oameni lipsiți de valori, care își permit să calce în picioare memoria taților și buneilor noștri ce au murit jertfindu-se, mesaje cu hashtag-uri #ВамНеСтыдно pe rețelele de socializare: Bună ziua, domnule ”X”, bunicul meu a murit la Varșovia, eliberându-vă pe voi și pe predecesorii voștri”, a spus Margarita Simonian. 

Ea a propus să le fie transmise astfel de mesaje pe Twitter, Facebook и Instagram președintelui Poliniei Andrzej Duda, premierului Mateusz Morawiecki și adjunctului șefului Ministerului de Externe al Poloniei Pavel Iablonski.

”Rog să le relatați istoriile voastre acestor oameni, să le fie neplăcut. Cu cât mai mulți oameni se vor alătura acestei acțiuni, cu atât mai mare va fi efectul, a declarat redactorul-șef al Agenției Internaționale de Presă ”Rossiia Segodnia”.

Reamintim că, la începutul acestui an, autoritățile din Polonia au refuzat în mod oficial să sărbătorească eliberarea Varșoviei de hitleriști, iar președintele acestei țări, Andrzej Duda, a refuzat să meargă la Forumul Internațional dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, care s-a desfășurat în această săptămâna la Ierusalim. 

Fluxul de știri
0