Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Scriitor evreu, originar din Moldova: Cine se naște în sat moldovenesc devine poet

© Sputnik / Miroslav RotariMoysha Lemster
Moysha Lemster - Sputnik Moldova
Abonare
Deși s-a stabilit în Israel, scriitorul Moisei Lemster revine cu drag de fiecare dată în Moldova și spune că satul moldovenesc este sursa lui de inspirație.
Scriitor evreu, născut în Moldova: cine se naște în sat moldovenesc, devine poet

Scriitorul Moisei Lemster a mărturisit în cadrul unei emisiuni de la Sputnik Moldova că atunci când și-a susținut teza de doctorat, maestrul Mihai Cimpoi i-a spus următorul lucru: ”Cine se naște în sat moldovenesc devine poet”. Lucru care s-a și întâmplat.

”Moldova rămâne să fie casa mea, chiar dacă m-am stabilit în Israel. Am foarte multe poezii care sunt legate de satul moldovenesc. Mereu îmi amintesc cu drag de copilăria petrecută aici. Cărțile mele au fost prezentate atât în Moldova, cât și în România. Pentru mine, satul molodvenesc se aseamănă foarte mult cu descrierile și imaginile din biblie”, a declarat Moisei Lemster.

Moisei Lemster a fost preşedintele Societăţii de cultură evreiască din municipiul Chişinău timp de mai mulți ani. Scriitorul are în palmares mai multe cărți cu poezii, dar și cu istoriile de viață ale evreilor. Moisei Lemster a scris și o carte despre evreii împrăștiați prin lume.

Fluxul de știri
0