Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va primi Moldova creditul promis de Federația Rusă: Ce spune Ministrul de Externe

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, spune că Guvernul de la Chișinău poartă discuții cu Executivul Federației Ruse privind condițiile pentru accesarea creditului promis de autoritățile de la Moscova.
Când Moldova va primi creditul oferit de Federația Rusă-Ce spune Ministrul de Externe

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a declarat în studioul Sputnik Moldova că instituțiile de resort poartă negocieri privind condițiile de accesare a creditului promis anterior de Federația Rusă Republicii Moldova. 

„Instituțiile responsabile de acest domeniu sunt în dialog. Se negociază condițiile, nivelul dobânzii. În cazul în care se va ajunge la un consens pentru obținerea acestui credit din partea Federației Ruse, suma ar putea varia între 250 și 500 de milioane de dolari”, a punctat oficialul.

Ministrul mai spune că autoritățile încearcă să obțină finanțări și de la alți parteneri, pentru că statul nostru ar avea nevoie de 1,5 miliarde de dolari, bani care ar urma să fie investiți în infrastructură.

„ Avem aproape 30 de ani de la independență, timp în care nu s-au făcut investiții mari din care să derive niște beneficii pentru bugetul statului prin taxe și impozite. Am putea găsi acești bani în Rusia, la condiții mult mai avantajoase decât pe piețele financiare internaționale”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Președintele Igor Dodon a declarat recent că în viitorul apropiat va avea loc o întâlnire între miniștrii Finanțelor ai Moldovei și Rusiei, în care cei doi vor discuta despre creditul de câteva sute de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0