Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONU salută inițiativa lui Putin de a reuni cele cinci mari puteri

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Abonare
ONU salută inițiativa lui Vladimir Putin de organizare a unei reuniuni între liderii celor cinci state cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. ONU salută orice eforturi privind desfășurare a unor discuții între reprezentanții celor cinci țări cu statut permanent în Consiliului de Securitate, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul reprezentantului oficial al secretarului de stat al organizației, Farhan Haq, comentând inițiativa președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

ООН - Sputnik Moldova
China susține propunerea lui Putin privind convocarea membrilor permanenți ai CS al ONU

Joi, în discursul rostit la forumul international dedicat Holocaustului, liderul rus a propus organizarea unei reuniuni a șefilor celor cinci țări cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU – Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie - și a declarat că Rusia “va expedia mesajele respective liderilor celor cinci țări, fără nicio amânare”.

În cuvântarea lui de la Ierusalim, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că este de acord cu Putin că cele cinci state fondatoare ale ONU poartă o responsabilitate aparte pentru situația din lume și susține ideea de organizare a unei reuniuni.

“În principiu, ONU încurajează relațiile prietenoase între toate statele membre. Iată de ce, evident, orice eforturi de facilitare a acestor discuții între cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate sunt salutabile”, a spus Haq.

Fluxul de știri
0