Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Istoria trebuie înțeleasă pentru ca să nu se mai repete: Un ghid prezentat în țară

© Sputnik / OsmatescoIon Ungureanu
Ion Ungureanu - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Centropa a realizat 1200 de interviuri cu persoane din 15 țări europene care au supraviețuit Holocaustului şi a digitalizat peste 22 de mii de fotografii cu familii evreiești.
Istoria trebuie înțeleasă pentru nu se repeta: un ghid prezentat în țară

În baza istoriilor povestite de cei intervievați, dar şi a pozelor care au fost puse la dispoziție au fost produse peste 50 de filme multimedia de scurt metraj, precum şi expoziții mobile care s-au focusat pe viața evreilor, nu doar pe problema Holocaustului.

Unul dintre coordonatorii proiectului, Ion Ungureanu a declarat pentru Sputnik Moldova că ideea proiectului este prezentarea vieților evreilor care au trăit în Moldova și care au făcut la un moment dat parte din viața politică din regiune.

”Noi organizăm seminare de instruire pentru educatorii și profesorii din Moldova, prezentăm două filme multimedia de scurt metraj în care sunt povestite istorii ale familiilor evreilor din Moldova. Totodată realizăm expoziții, avem și un ghid unde sunt prezentate poze și istoriile familiilor de evrei care au trăi în Moldova”, spune Ion Ungureanu.  

Totodată, proiectul Trans History îi familiarizează pe profesorii din țara noastră și nu doar cu metodele noi de predare, pe care aceștia le vor utiliza lucrând cu studenții lor şi cu ajutorul cărora va fi readusă la viață istoria evreilor din secolul XX.

Fluxul de știri
0