Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor autoritățile să rezolve problemele veteranilor: Plan concret de acțiuni

© Photo : GUVERNUL REPUBLICII MOLDOVAPrim-ministrul Chicu a participat la ședința Consiliului pentru problemele veteranilor
Prim-ministrul Chicu a participat la ședința Consiliului pentru problemele veteranilor - Sputnik Moldova
Abonare
La ședință a fost decisă formarea consiliilor în fiecare raion și crearea a nouă grupuri de lucru specializate, care se vor concentra pe problemele veteranilor.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Premierul Ion Chicu a participat astăzi la ședința publică a Consiliului Național pentru problemele veteranilor de război, desfășurată la Casa Armatei. La ședință au participat aproximativ 300 de veterani.

Память поколений не прерывается. - Sputnik Moldova
Societate
Mai mulți bani pentru două categorii de veterani - Iată de ce alocații vor beneficia

În cadrul întrunirii au fost abordate cele mai frecvente probleme cu care se confruntă veteranii, precum accesul la tratamentul medical și serviciile de reabilitare, angajarea în câmpul muncii și formarea profesională, asigurarea medicală și suporturile materiale.

Participanții au decis formarea unor consilii în fiecare raion și crearea a nouă grupuri de lucru specializate, care se vor concentra pe comunicarea cu autoritățile publice în ceea ce privește problemele plăților și compensațiilor, de sănătate și reabilitare, pe subiectul educației militar – patriotice și altele.

„Astăzi relansăm activitatea Consiliului național al veteranilor, care-i cel mai eficient instrument pentru soluționarea problemelor veteranilor. Avem peste 20 de mii de veterani. Problemele sunt grave și acumulate de-a lungul anilor”, a declarat prim-ministrul în fața celor prezenți.

El i-a îndemnat pe veterani să lase la o parte ”politica, disensiunile, învrăjbirea și să ne unim” pentru a soluționa împreună problemele existente.

Secretarul Consiliului a prezentat un Plan de acțiuni pentru anii 2020 – 2023, care conține 50 de acțiuni pe toate subiectele abordate în cadrul ședinței.

Fluxul de știri
0