Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Holocaustul este o tragedie comună pentru Rusia și Israel

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaIsrael Russia
Israel Russia - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin participa în calitate de oaspete de onoare la forumul “Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul”.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Holocaustul este o tragedie comună a Rusiei și Israelului, menționând că 40 la sută din evrei schingiuiți au fost originari din Uniunea Sovietică.

Joi, Putin a ajuns în Israel pentru a participa în calitate de oaspete de onoare la forumul “Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul”.

De asemenea, liderul rus va participa la ceremonia de inaugurare a monumentului eroilor blocadei Leningradului.

“În ceea ce privește tragedia Holocaustului, 40 la sută din evreii uciși și schingiuiți sunt evreii din Uniunea Sovietică”, a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu președintele Israelului, Reuven Rivlin.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon va participa la Forul Mondial al Holocaustului
El a mai adăugat că această tragedie este comună pentru cele două țări în sensul direct al cuvântului. De asemenea el i-a adus mulțumiri lui Rivlin pentru oportunitatea de a vizita Ierusalimul.

Mai devreme, Putin a discutat cu premierul israelian Beniamin Netaniahu, a avut o întrevedere cu Patriarhul Ierusalimului și Întregii Palestine, Teofil al III-lea și cu mama israelienei Naama Issachar, condamnate în Rusia pentru trafic de droguri.

Inițial, vizita liderului rus în Israel urma să dureze două zile, însă a fost redusă la o singură zi din cauza schimbărilor legate de constituirea noului Guvern al Rusieiei.

Fluxul de știri
0