Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Holocaustul este o tragedie comună pentru Rusia și Israel

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiIsrael Russia
Israel Russia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vladimir Putin participa în calitate de oaspete de onoare la forumul “Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul”.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Holocaustul este o tragedie comună a Rusiei și Israelului, menționând că 40 la sută din evrei schingiuiți au fost originari din Uniunea Sovietică.

Joi, Putin a ajuns în Israel pentru a participa în calitate de oaspete de onoare la forumul “Amintirea Holocaustului – lupta cu antisemitismul”.

De asemenea, liderul rus va participa la ceremonia de inaugurare a monumentului eroilor blocadei Leningradului.

“În ceea ce privește tragedia Holocaustului, 40 la sută din evreii uciși și schingiuiți sunt evreii din Uniunea Sovietică”, a declarat Putin în timpul unei întrevederi cu președintele Israelului, Reuven Rivlin.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon va participa la Forul Mondial al Holocaustului
El a mai adăugat că această tragedie este comună pentru cele două țări în sensul direct al cuvântului. De asemenea el i-a adus mulțumiri lui Rivlin pentru oportunitatea de a vizita Ierusalimul.

Mai devreme, Putin a discutat cu premierul israelian Beniamin Netaniahu, a avut o întrevedere cu Patriarhul Ierusalimului și Întregii Palestine, Teofil al III-lea și cu mama israelienei Naama Issachar, condamnate în Rusia pentru trafic de droguri.

Inițial, vizita liderului rus în Israel urma să dureze două zile, însă a fost redusă la o singură zi din cauza schimbărilor legate de constituirea noului Guvern al Rusieiei.

Fluxul de știri
0