Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dovada schimbărilor climatice: Iată ce se întâmplă în plină iarnă în Moldova - Foto

© Sputnik / Yana Zaharova Туман в Кишиневе
 Туман в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Ceea ce se întâmplă în Moldova este cu adevărat cutremurător: au înflorit plante care, de regulă, înfloresc în lunile martie sau aprilie - o dovadă schimbărilor climatice.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. În satul Rîșcova din raionul Criuleni a înflorit coacăzul, care înflorește de regulă la sfârșitul lui aprilie, dar și forsiția, care înflorește la sfârșitul lunii martie.

”Mai este cineva care nu crede că avem schimbări climatice?”, se întreabă retoric cei de la EcoVillage, o asociație obștească din Râșcova.

Muguri, frunze şi flori

”Coacăzul, care ar trebui să înflorească la sfârşitul lui aprilie, iar forsythia – la sfârşitul lui martie, ne uimesc, deja acum, cu muguri, frunze şi flori. Acest fenomen nu este unic, ci observăm cum pomii şi arbuştii din grădinile vecinilor şi cunoscuţilor din alte regiuni, încep să înflorească, la fel, mult prea devreme”, precizează cei de la EcoVillage.

Activiștii îi îndeamnă pe toți la responsabilitate pentru ca toată lumea să înțeleagă că este necesar să renunțăm la acest mod de viață consumist.

”Îi îndemnăm pe fiecare să reflecteze asupra acestor fenomene, care devin tot mai vizibile şi îngrijorătoare”, precizează ei.

EcoVillage Moldova este o comunitate de oameni care tind spre un stil de viață durabil care și-au dedicat activitatea în vederea creării unei comunități ecologice în satul Rîșcova, raionul Criuleni.

 
Anterior, Sputnik Moldova a scris că au înflorit ghioceii în nordul țării.
Fluxul de știri
0