Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foștii președinți de Parlament, fără înlesniri la plata serviciile comunale

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia juridică, numiri și imunități va propune deputaților să excludă prevederea din Legea privind statutul deputatului astfel ca foștii președinți de Parlament să nu mai beneficieze de înlesniri la plata serviciilor comunale.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Legea privind statutul deputatului în Parlament ar putea fi amendată, astfel că foștii președinți de Parlament ar putea să nu mai beneficieze de înlesniri la plata pentru serviciile comunale. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea în lectura a doua a proiectului de modificare a legii.

”Respectiva prevedere legală a fost elaborată cu abatere de la tehnica legislativă. Sintagma «înlesniri la plata pentru serviciile comunale», regăsită în textul legii, pare a fi una vagă, lipsită de claritate, or, limita acestor înlesniri nu poate fi determinată cu certitudine”, este menționat în nota informativă.

Inițiativa legislativă aparține deputatului Vasile Bolea. În 2017, inițiativa a fost votată în prima lectură.   

Proiectul urmează să fie dezbătut în plenul Parlamentului.

Fluxul de știri
0