Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prioritățile PSRM pentru anul 2020: Salarii și pensii mai mari - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat care sunt prioritățile politicii interne și externe ale Partidului Socialiștilor.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Șeful legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat într-o conferință de presă că PSRM va organiza întrevederi cu jurnaliștii în fiecare săptămână, iar subiectele care vor fi discutate cu presa vor fi sugerate de cetățeni. 

Liderul socialiștilor a menționat că oamenii așteaptă rezultate palpabile acum, nu peste 5 sau 10 ani. În acest context, Zinaida Greceanîi a enumerat prioritățile PSRM pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în 2020:

  • Consolidarea statalității Republicii Moldova;
  • Garantarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova;
  • Economie dezvoltată și echitate socială;
  • Medicină și educație de calitate;
  • Dezvoltarea regiunilor;
  • Pacea interetnică;
  • Protejarea ortodoxiei și a valorilor familiei;
  • Promovarea unei politici externe echilibrate.

Mai mult, Zinaida Greceanîi menționat că socialiștii vor acorda în continuare o atenție sporită protecției sociale, urmând să fie examinate inițiative de majorare a salariilor și a pensiilor.

“Fiecare om trebuie să aibă acces la apă de calitate, drumuri bune, să aibă localități curate, fără gunoi și bine iluminate, dar și toate satele să fie conectate la conducta de gaz natural”, a spus președintele PSRM.

Liderul PSRM va munci în continuare, împreună cu președintele țării și Guvernul, pentru a spori dezvoltarea economiei, atragerea investițiilor, crearea noilor locuri de muncă. PSRM va implica în această muncă fracțiunea sa parlamentară, Guvernul, conducerea raioanelor, primarii localităților, dar și societatea civilă, pentru a asigura transparența.

Fluxul de știri
0