Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Holocaustul - o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire

© Photo : Facebook / Dodon Igor Президент Молдовы Игорь Додон принял участие в официальной церемонии памяти жертв Холокоста
Президент Молдовы Игорь Додон принял участие в официальной церемонии памяти жертв Холокоста - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, care a avut loc la Ierusalim, Israel. Șeful Statului a depus și o coroană de flori la Complexul Memorial „Yad va-shem”.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi, alături de lideri mondiali, la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, care a avut loc la  Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim, Israel.

”În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, împreună cu 50 de colegi din străinătate, am depus o coroană de flori în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați de către naziști și aliații acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că ”tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.

”Holocaustul este o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanța păstrării păcii și armoniei. Așa ceva nu trebuie să se repete”, a subliniat șeful statului.

De asemenea, președintele Dodon a mai menționat că în data de 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să decreteze ziua de 27 ianuarie - Zi a comemorării victimelor Holocaustului.

Fluxul de știri
0