Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă pe piața metalelor uzate: Iată ce vor să facă autoritățile

© Photo : STRМеталлический мусор в пункте приема металла, фото из архива
Металлический мусор в пункте приема металла, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a dispus formarea unui grup de lucru care se va ocupa de identificarea și soluționarea problemelor din acest domeniu.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Chestiunea privind demonopolizarea pieței metalelor uzate a fost discutată în cadrul unei ședințe convocate de prim-ministrul Ion Chicu.

La ședință a participat ministrul Anatol Usatîi, secretarul de stat Iulian Postică, responsabili din cadrul ANTA și ASP și companiile licențiate pentru activitățile de colectare și comercializare a metalelor uzate, cu excepția companiei care a deținut monopolul în trecut.

Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Societate
Mafia metalelor în Moldova: Schemă pusă la cale de o Grupare infracțională - Video

Potrivit lui Ion Chicu, Guvernul vrea să elimine ”orice monopol care împiedică dezvoltarea competitivă a business-ului”. El i-a îndemnat pe agenții economici licențiați în domeniul colectării metalelor uzate să comunice despre problemele cu care se confruntă și să vină cu idei de îmbunătățire a condițiilor de activitate.

”Premierul Chicu a menționat necesitatea urmăririi provenienței metalelor, pentru a preveni furturile intenționate a metalelor cu scopul vinderii lor în calitate de uzate”, se arată în comunicatul Guvernului.

Prim-ministrul a dispus formarea unui grup de lucru care să identifice problemele din domeniu și să vină cu soluții pentru acestea, asigurând respectarea cadrului legal național.

Fluxul de știri
0