Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce folos avem de pe urma camerelor video din troleibuze: Explicația RTEC – Foto, Video

Abonare
Noile troleibuze puse în circulație la Chișinău sunt dotate cu camere video în interior. Marea majoritate a pasagerilor nu pare deranjată de acest fapt, dar există și nemulțumiți. Supravegherea video este foarte utilă, arată Regia Transport Electric.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Unii chișinăuieni se arată indignați de faptul că noile troleibuze lansate în circulație prin Chișinău sunt dotate cu sistem de supraveghere video în interior. Aceștia spun că nu-și doresc să fie monitorizați „și atunci când se deplasează cu troleibuzul”. Nemulțumiții argumentează că „le este încălcată intimitatea”, că „au dreptul la viață privată” și că ar vrea să știe „unde sunt stocate imaginile și cine le poate accesa”.

Cele 6 camere video „ajută la menținerea ordinii în interiorul troleibuzului”, se arată pe pagina de Facebook a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC).

Datorită imaginilor furnizate de camerele video din salon, șoferul troleibuzului poate vedea ce se întâmplă în unitatea de transport, inclusiv cum interacționează călătorii între ei.

RTEC informează că și filmările de la bordul troleibuzelor sunt utile: ajută la monitorizarea situației în trafic. 

Totodată, datorită filmărilor făcute de camerele de bord, RTEC „a depistat o serie de situații de risc”, a mai informat întreprinderea municipală.

troleibuz nr.16 - Sputnik Moldova
Societate
Veste bună pentru locuitorii Capitalei: O linie de troleibuz a fost relansată – Foto

Este vorba despre șoferi care parchează neregulamentar, inclusiv în stațiile de așteptare a transportului public, pasageri care traversează strada la culoarea roșie a semaforului și alte situații care împiedică buna circulație a troleibuzelor.

În Chișinău au fost lansate în circulație pe 22 ianuarie 5 troleibuze noi cu propulsie autonomă – 4 pe linia nr.16 „Str. Uzinelor - str. 31 August 1989”, care a fost relansată, și unul pe linia nr.34 „Chișinău – Trușeni”. Fiecare troleibuz este dotat cu 6 camere de supraveghere în interior.  

Cele 5 troleibuze au fost asamblate la sfârșitul anului 2019, în cadrul Atelierului Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău".

Pentru asamblarea troleibuzelor noi, în bugetul municipal pentru anul 2020 au fost prevăzuți 26,5 milioane lei.

Fluxul de știri
0