Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova mizează pe un nou partener comercial: Vezi ce spune Igor Dodon

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a discutat cu omologul său sârb despre intensificarea relațiilor comerciale bilaterale, care, în opinia șefului statului, pot fi mult mai productive. Dialogul a avut loc în cadrul vizitei pe care o întreprinde Igor Dodon în Israel.

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Președintele Igor Dodon vrea un schimb comercial mai intens cu Serbia. Șeful statului i-a spus  omologului său sârb, Aleksandar Vučić, că schimburile comerciale actuale sunt insuficiente.

”Totodată, am discutat despre aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin consolidarea colaborării dintre Camerele de Comerț și Industrie din Republica Moldova și Republica Serbia. Am menționat că volumul schimbului comercial bilateral rămâne insuficient și necesită valorificare la justa valoare”, se mai arată în mesajul președintelui de pe pagina sa de Facebook.

Oficialii au făcut și o analiză a tratatelor bilaterale pe care le are Republica Moldova cu Serbia, iar în finalul discuției Igor Dodon acceptat invitația de a efectua o vizită oficială la Belgrad în luna aprilie.

Amintim că președintele Igor Dodon întreprinde o vizită în Israel, unde participă la Forul Mondial al Holocaustului. În cadrul evenimentelor, Igor Dodon a mai avut discuții cu mai mulți oficiali printre care președinții României, Franței și Germaniei.

Fluxul de știri
0